فیلر زیر چشم: فواید، عوارض، برندها و نکات مهم قبل از انجام

فیلر زیر چشم: فواید، عوارض، برندها و نکات مهم قبل از انجام فیلر زیر چشم: فواید، عوارض، برندها و نکات مهم قبل از انجام
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه

این روزها استفاده از فیلرهای زیر چشم بسیار رایج شده‌اند اما تصمیمگیری درباره استفاده یا عدم استفاده از فیلرهای چشم تا حدی دشوار است و  شما پیش از هر اقدامی باید به یاد داشته باشید که در حال حاضر چه فیلری توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای ناحیه زیر چشم تأیید شده است؟ اگر تصمیم به انجام آن دارید بهتر است نسبت به مواردی که در این مقاله آمده است آگاه باشید. 

فیلرهای زیر چشم اگرچه در کوتاه‌مدت می‌توانند موثر باشند، اما یک راه‌حل واقعی نیستند؛ چراکه دائمی نیستند و مشکل چروک زیر چشم را نیز حل نمیکنند.

نکته

مشورت با پزشک درباره آنچه از فیلر چشم انتظار دارید اولین قدم در تصمیم‌گیری آگاهانه است.

تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا باید تزریق فیلر زیر چشم انجام دهید یا نه، تصمیم بزرگی است. لازم است عواملی از جمله موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • هزینه
  • نوع فیلر
  • انتخاب فرد متخصص برای انجام این کار
  • مدت زمان ریکاوری
  • عوارض جانبی احتمالی

فیلرهای زیر چشم می‌توانند نتایج چشمگیری داشته باشند، اما راه‌حل معجزه‌آسا نیستند. به عنوان مثال، دائمی نیستند و برخی مشکلات مانند چین‌وچروک‌های گوشه چشم را برطرف نمی‌کنند.

چگونه چهره‌ با افزایش سن تغییر می‌کنند؟

از دست رفتن قابلیت کشسانی پوست (الاستیسیته): ممکن است متوجه شوید که پوستتان نسبت به گذشته کمتر کشیده می‌شود و بیشتر افتاده به نظر می‌رسد. با گذشت زمان، بافت همبند در پوست تضعیف می‌شود.

افتادگی پوست: با کاهش الاستیسیته و استحکام، پوست تمایل به افتادگی پیدا می‌کند. غضروف بینی نیز با از دست دادن استحکام، پایین‌تر قرار می‌گیرد.

جابه‌جایی چربی‌های زیرپوستی: پوست، چربی پشت آن را در جای خود نگه می‌دارد. با حرکت پوست، چربی نیز جابه‌جا می‌شود. جاذبه زمین چربی را از نواحی‌ای مانند استخوان گونه و چانه به پایین می‌کشد و باعث می‌شود اجزای صورت کمتر مشخص باشند. پوست در برخی نواحی شل و بدون پرشدگی می‌شود.

تغییرات در توزیع چربی اغلب در ناحیه زیر چشم دیده می‌شود. برخی افراد متوجه فرورفتگی‌های عمیق در این ناحیه می‌شوند. این فضا باعث می‌شود تغییر رنگ بیشتر به چشم بیاید و سایه‌ها ناحیه را تیره‌تر جلوه دهند. چربی همچنین ممکن است در پایین ناحیه زیر چشم جمع شود و حالتی پف‌کرده ایجاد کند.

فیلرهای تزریقی برای ناحیه چشم چیستند؟

از فیلرهای چشم برای روشن کردن ناحیه زیر چشم استفاده میشود زیرا فیلرها ناحیه زیرچشم را پرتر و روشنتر نشان میدهند.

نکته

انواع مختلفی از فیلرها وجود دارد، اما تنها تعداد محدودی از برندها موفق به دریافت تاییدیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای تزریق در ناحیه زیر چشم شده‌اند. در جلسه مشاوره، از پزشک خود بخواهید که شما را از برند فیلر مورد استفاده برای زیر چشم آگاه کند و بررسی کنید که آیا این محصول تاییدیه FDA برای تزریق در این ناحیه را دارد یا خیر. همچنین به یاد داشته باشید که سازمان غذا و دارو اطلاعات خود را به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌کند. وب‌سایت زیست‌لاین توصیه می‌کند که برای دریافت اطلاعات به‌روز، به‌طور مستقیم از سایت FDA مراجعه کنید.

آیا از هر نوع فیلری می‌توان برای ناحیه زیر چشم استفاده کرد؟

خیر، نمی‌توان از هر برند فیلری برای ناحیه زیر چشم استفاده کرد. ناحیه زیر چشم یکی از حساس‌ترین نواحی صورت است و نیاز به فیلری دارد که:

  • قابلیت پخش بالا و ایجاد ظاهری طبیعی داشته باشد؛

  • حداقل جذب آب را داشته باشد تا از ایجاد پف و تورم جلوگیری شود؛

  • ریسک پایینی برای بروز اثر تیندال (Tyndall effect) داشته باشد؛

  • ایمنی آن برای استفاده در زیر چشم در مطالعات بالینی ثابت شده باشد.

با این حال، حتی در میان محصولات یک برند خاص، همه زیرمجموعه‌ها برای زیر چشم مناسب نیستند. همچنین، بسیاری از فیلرها به‌طور رسمی توسط FDA برای ناحیه زیر چشم تأیید نشده‌اند و استفاده از آن‌ها در این ناحیه به صورت off-label (خارج از کاربرد تاییدشده) انجام می‌شود.

پرسیدن درباره نوع فیلر، تاییدیه FDA و تجربه پزشک در تزریق آن در ناحیه زیر چشم، قبل از انجام هر اقدامی ضروری است.

هشدار هشدار

هرگز برای تزریق فیلر و انجام پروسیجرهای زیبایی به افراد غیرمتخصص مراجعه نکنید. چرا نباید برای تزریق فیلر و بوتاکس به آرایشگا‌ها یا خانه‌ها مراجعه کرد؟

روال کار تزریق فیلر چشم به چگونه است؟

روشهای تزریق تا حدودی بر اساس نوع فیلر مورد استفاده متفاوت است.اولین قدم، مشاوره با پزشک است. در  جلسه مشاوره در مورد مشکلات و انتظارات خود با پزشک صحبت خواهید کرد و در مورد راه‌حل مناسب تصمیم خواهید گرفت؛ سپس پزشک، شما را درباره روند درمان راهنمایی میکند.

  • پزشک ناحیه‌ای را که قرار است تزریق انجام شود علامت‌گذاری می‌کند و آن را با محلول پاک‌کننده ضدعفونی می‌کند.
  • کرم بی‌حس‌کننده روی آن ناحیه زده می‌شود و چند دقیقه برای جذب زمان داده می‌شود.
  • پزشک با یک سوزن ظریف پوست را سوراخ می‌کند. در برخی موارد، فیلر مستقیماً از طریق همان سوزن تزریق می‌شود. در موارد دیگر، یک کانولای بدون لبه تیز که حاوی فیلر است از طریق سوراخ سوزن وارد پوست می‌شود.
  • زیر هر چشم، یک یا چند تزریق لازم خواهد بود. اگر روش «رشته‌گذاری خطی» (linear threading) استفاده شود، پزشک هنگام بیرون کشیدن سوزن، فیلر را در قالب یک تونل در محل تزریق وارد می‌کند.
  • در پایان، پزشک فیلر را در محل صاف و یکنواخت می‌کند.

بسیاری از افراد هنگام تزریق فیلر زیر چشم تقریباً هیچ دردی احساس نمی‌کنند. برخی تنها حس نیش خفیفی را گزارش می‌کنند. هنگام تزریق، ممکن است احساسی مانند فشار یا تورم تجربه شود. اگرچه سوزن تزریق مستقیماً در نزدیکی چشم وارد نمی‌شود، اما از نظر روانی ممکن است احساس نزدیکی سوزن به چشم ناراحت‌کننده باشد.

بعد از تزریق فیلر زیر چشم دوران نقاهت چگونه است؟

  • پس از پایان کار، پزشک یک بسته یخ برای قرار دادن روی ناحیه درمان‌شده در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • ممکن است قرمزی، کبودی یا تورم مشاهده شود، اما در بیشتر موارد این عوارض موقتی هستند.
  • پزشک معمولاً یک نوبت پیگیری برای چند روز بعد تعیین می‌کند تا ناحیه تزریق بررسی شود و در صورت نیاز تزریق اضافی انجام شود.
  •  ممکن است چندین جلسه تزریق طی هفته‌ها یا ماه‌ها توصیه شود.
  • در صورتی که پیوند چربی انجام شده باشد، باید انتظار یک دوره بهبودی ۲ هفته‌ای را داشته باشید.
هشدار

چه افرادی کاندید مناسب برای فیلر زیر چشم نیستند؟

  • افراد سیگاری: اگر سیگار می‌کشید، پزشک ممکن است در مورد مصرف فیلرهای چشم به شما هشدار دهد چرا که سیگار میتواند مانع از بهبودی شود. همچنین ممکن است مدت زمان ماندگاری نتایج فیلر را کاهش دهد.
  • زنان باردار یا شیرده: ایمنی استفاده از فیلرهای چشم در زنان باردار یا شیرده آزمایش نشده است و توصیه میشود در این زمانها استفاده نشوند.

عوارض جانبی احتمالی فیلرهای چشم چیستند؟

پزشک خود را از هرگونه حساسیت دارویی که دارید مطلع کنید تا از واکنش آلرژیک احتمالی به فیلرچشم جلوگیری شود. در بیشتر موارد، عوارض جانبی فیلرهای چشم میتوانند شامل موارد زیر شوند:

  • قرمزی پوست
  • پف زیر چشم
  • نقاط قرمز کوچک در محل تزریق
  • کبودی
  • ناهمواری در پوست محل تزریق و عدم تقارن بین دو چشم
  • برجستگیهای ریز زیر پوست
  • فلج عصبی
  • جای زخم
  • کوری

اگر فیلر خیلی نزدیک به سطح پوست تزریق شود، ممکن است این ناحیه ظاهری پف کرده پیدا کند. این عارضه جانبی به عنوان اثر تیندال شناخته میشود. در برخی موارد، فیلر باید حل شود. اگر از فیلر هیالورونیک اسید برای شما استفاده شد، تزریق هیالورونیداز به حل سریع فیلر کمک میکند. به خاطر داشته باشیم که مهمترین راه برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی جدی، انتخاب یک متخصص پوست با تجربه برای انجام این روش است.

هشدار

مهم‌ترین راه برای جلوگیری از عوارض جدی، انتخاب یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک دارای بورد تخصصی و با تجربه برای انجام این روش است.
پزشکان کم‌تجربه ممکن است باعث بروز عوارض جدی شوند، از جمله استفاده ناصاف از فیلر یا سوراخ کردن اشتباهی رگ یا شریان.

عوارض جدی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نتایج ناهموار، مانند عدم تقارن بین دو چشم
  • برجستگی‌های کوچک زیر پوست
  • فلج عصبی
  • ایجاد اسکار
  • نابینایی

شایان ذکر است که سازمان FDA هشدار رسمی درباره برخی از فیلرهای پوستی صادر کرده است.

چگونه پزشک متخصص انتخاب کنیم؟

در انجام یک رویه یا پروسیجر زیبایی، چه جراحی و چه غیر جراحی، می‌توان انتخاب صحیح پزشک را مهم‌ترین عامل رضایت و موفقیت از آن پروسیجر زیبایی دانست. گاهی ممکن است ما تمایل به انجام یک رویه زیبایی داشته باشیم و با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شویم که اصلاً گزینه مناسبی برای آن روش نیستیم.

احتمالاً در مسیر جستجو و انتخاب پروسیجر مورد نظرمان با نام چند پزشک آشنا خواهیم شد؛ باید اطلاعات مربوط به تخصص آن پزشکانِ محترم را فقط از طریق سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی  استعلام بگیریم زیرا هنوز هیچ منبع رسمی دیگری در ایران وجود ندارد که به صورت صحیح تخصص‌های دقیق پزشکان محترم در آن ذکر شده باشد.

به یاد داشته باشیم که امن‌ترین محل برای استعلام تخصص درمانگران محترم از همین سامانه است. پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی و عناوین درج شده در آن‌ها، وب‌سایت‌ها و عناوین درج شده در آن‌ها، حتی در وب‌سایت زیست‌لاین و ... منبع جامع و مناسبی برای استعلام تخصص صحیح پزشکان نیستند. به عنوان مثال ممکن است ما در روندِ انتخاب پروسیجر زیباییمان متمایل شویم از فردی که پزشک زیبایی است کمک بگیریم اما زمانی که اطلاعات ایشان را در سازمان نظام پزشکی استعلام بگیریم عنوان دیگری را مشاهده کنیم؛ زیرا هنوز در ایران تخصصی به نام پزشک زیبایی وجود ندارد و عنوان پزشک زیبایی همسو با مدارک دانشگاهی نیست.

پس خواهشمندیم برای استعلام نام پزشک و تخصص ایشان به سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی مراجعه کنید.

نکته

مطالب این سایت صرفاً جهت اطلاع‌رسانی است و نباید به عنوان جایگزینی برای تشخیص، تجویز یا درمان پزشکی در نظر گرفته شود. برای مشکلات پزشکی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

اشتراک گذاری:

سوالات متداول

تزریق فیلر باید توسط چه متخصصی صورت گیرد؟
تزریق در ناحیه زیر چشم به دلیل آناتومی پیچیده و حساسیت بالا، نیازمند مهارت و تجربه فراوان است. پزشکانی که تخصص پوست یا جراح پلاستیکند و آموزش‌های خاص در زمینه تزریق فیلر زیر چشمی دیده‌اند، گزینه‌های مناسبی برای انجام این درمان هستند.
آیا نوع و برند فیلر در نتیجه نهایی تأثیر دارد؟
بله، انتخاب نوع و برند فیلر از عوامل بسیار مؤثر در کیفیت نتیجه و میزان ایمنی درمان است. استفاده از فیلرهای سنگین یا نامناسب می‌تواند منجر به تورم مزمن، تغییر رنگ پوست یا گلوله شدن ماده تزریقی شود.
آیا مارک های تقلبی فیلرهای پوستی در بازار ایران وجود دارد؟
متاسفانه بله. به دلیل وجود محصولات تقلبی و یا غیرمرغوب در ایران، حتما در زمان مراجعه به پزشک از او بخواهید شما را نسبت به تاییدیه‌های محصول آگاه کند.
علت بروز تورم یا تغییر رنگ طولانی‌مدت پس از تزریق چیست؟
تورم یا بروز نمای مایل به آبی اثر Tyndall ممکن است در اثر تزریق سطحی، استفاده از فیلر نامناسب یا عوامل دیگر در ناحیه زیر چشم ایجاد شود. این عوارض بیشتر در مواردی دیده می‌شوند که انتخاب فیلر یا تکنیک تزریق صحیح نبوده است.
چگونه می‌توان تشخیص داد که فرد کاندید مناسبی برای تزریق فیلر زیر چشم است؟
ارزیابی دقیق نیازمند معاینه بالینی توسط پزشک متخصص است، چرا که هر نوع تیرگی زیر چشم لزوماً با تزریق فیلر قابل اصلاح نیست. به‌عنوان نمونه، تیرگی‌هایی که ناشی از نازکی بیش از حد پوست هستند، معمولاً با تزریق فیلر بهبود چشمگیری نمی‌یابند.

منابع

موضوعات مرتبط

دیدگاه کاربران